luni, 23 mai 2011

VOLUNTAR PENTRU LEAOTA

Proiectul Voluntar pentru Leaota va fi implementat de Asociaţia Ecologică Floare de Colţ în perioada 1 iunie – 7 august 2011 având ca scop stimularea participării tinerilor din judeţul Dâmboviţa la activităţi de voluntariat în sprijinul respectării şi protejării naturii. Activităţile teoretice şi practice de voluntariat se vor desfăşura în perioadele 11-15 iulie 2011 şi 25-29 iulie 2011, pentru remarcarea cu ajutorul voluntarilor a traseului turistic marcat cu cruce roşie: canton Brătei - Vârful Leaota (2133m) în două etape, precum şi acţiuni de ecologizare pe Valea Brăteiului şi Valea Răteiului, cazarea participanţilor fiind asigurată la Centrul de Vacanţă „Cerbul” Brătei.
Pentru proiect vor fi selectate opt echipe de câte 10 voluntari (elevi, studenţi, etc), însoţiţi de un coordonator (profesor), pe baza regulamentului, având în vedere următoarele criterii de selecţie:
- criteriul motivaţional (scrisoare de motivaţie, eseu)
- criteriul participativ (participarea ca voluntar la alte activităţi, apartenenţa la o organizaţie neguvernamentală etc)
- criteriul de performanţă şcolară (medii obţinute, premii, distincţii etc).
Proiectul va fi finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi realizat în parteneriat cu primăria oraşului Fieni şi instituţii de învăţământ din judeţ.

Mai multe amănunte puteţi obţine la e-mail:ileanachindia@yahoo.com sau tel. 0722 689911
Vă aşteptăm alături de noi!


Mediatizare:

http://www.voluntariat.ro/calendar_2011_db.htm
Televiziunea Columna TV Târgovişte - Emisiunea "Să fii tânăr!" - 28 mai 2011 ora 15:00 cu reluare în 30 mai 2011 ora 22:00.

CONCURSUL NAŢIONAL DE PROIECTE

Anul 2011 este Anul European al Voluntariatului. Asociaţia Ecologică Floare de Colţ a depus la începutul lunii aprilie, la Concursul  Naţional de Proiecte de Tineret cererea de finanţare"Voluntar pentru Leaota". Având ca scop stimularea participării tinerilor din judeţul Dâmboviţa la acţiuni de voluntariat în sprijinul respectării şi protejării naturii, proiectul se vor desfăşura în luna iulie 2011, în munţii Bucegi şi Leaota, implicând un număr de 80 de tineri voluntari, care vor participa la activităţi de igienizare / ecologizare, inventariere  şi refacere trasee şi marcaje turistice. Proiectul vor avea finanţare de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret  şi va fi realizat în parteneriat cu, Primăria Fieni şi instituţii de învăţământ din judeţ.


Proiectul a fost declarat admis la etapa I, cu un total de 49,2 puncte
http://www.anst.gov.ro/documente/diverse/CNPT%202011%20Etapa%201.pdf


Mediatizare:

joi, 5 mai 2011

FESTIVALUL LUMINII

Festivalul Luminii este un proiect naţional sincron, iniţiat şi susţinut de Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, care se vrea a fi o manifestare artistică a tinerelor talente, într-o atmosferă deosebită, creată timp de câteva ore de zeci de mii de lumânări.
Copii, tineri și adulți, voluntari de toate vârstele, membri sau nu ai Organizației Naționale "Cercetaşii României" vor fi implicați în desfășurarea acestui eveniment în echipe, pentru fiecare locație, sub îndrumarea și coordonarea adulților, lideri în cadrul organizației de voluntariat.
Ideea a apărut în 2004. Atunci, câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumusețea lucrurilor mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, clujenii prezenți aşezând pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor cat și dorința de a deveni realitate.
Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, crescând în timp, din toate punctele de vedere, de la 200, la mii de lumânări. 
În 2008, ideea a fost preluată la nivel naţional şi s-a extins, fiind preluată de alte centre locale de cercetaşi în 9 oraşe din toată ţara.
Anul acesta, Festivalul Luminii se va desfăşura în data de 7 mai 2011 între orele 19:30-23:30.
Centrul Local „Naparis” va organiza şi susţine pentru prima dată acest eveniment sincron, împreună cu toate celelalte 22 de oraşe din ţară, în parteneriat cu Primaria Pucioasa şi Centrul Cultural  „I.Al. Brătescu Voineşti” Pucioasa, unde vor fi organizate ateliere specific cercetăşeşti pentru copii (orientare, noduri, jocuri, animaţi etc). Mii de lumânări se vor aprinde în parcul oraşului, amintindu-ne astfel de bucuria adusă de lucrurile mărunte şi, măcar pentru o clipă, vom lăsa deoparte grijile şi  rutina.

Vă invităm alături de noi, pentru a uita timp de câteva ore de stresul de zi cu zi, în atmosfera caldă a lumânărilor aprinse!

Cătălina Posta – ONCR – Coordonator Centrul Local „Naparis” Pucioasa

ZIUA ASTRONOMIEI

SĂRBĂTOAREA ŞTIINŢEI PENTRU TINERET

„Să aducem cerul mai aproape de oameni!”

Istoria Zilei Astronomiei începe în 1973 când americanul Doug Berger, preşedintele Asociaţiei Astronomice din Carolina de Nord, a realizat că este mult mai uşor să instalezi telescoape în locuri publice prin care oamenii să poată privi obiectele cereşti, decât să-i convingi pe aceştia să parcurgă distanţe mari până la observatoarele astronomice. Astfel, Ziua Astronomiei s-a transformat pe parcurs în cea mai mare activitate a astronomilor prin care oamenii pot privi gratuit prin telescop frumuseţile bolţii cereşti.
În România, aniversarea publică a Zilei Internaţionale a Astronomiei a fost instituită de SARM în anul 2003.
Ziua Astronomiei este stabilită în fiecare an în aşa fel încât Luna sa fie cât mai aproape de faza de Primul Pătrar, când se vede seara iar imaginea acesteia este foarte spectaculoasă prin telescop.
În 2011 Ziua Astronomiei are loc primăvara pe 7 mai şi toamna pe 1 octombrie.

Programul manifestărilor la Târgovişte, sâmbătă, 7 mai 2011

Piaţa Tricolorului, platoul din faţa Prefecturii  (în caz de vreme nefavorabilă, Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”)
Ora 10:00
-          Deschidere oficială a sărbătorii ştiinţei, lansare de materiale educative specifice
-          Standuri de lucrări şi experimente realizate de echipe formate din elevi şi profesori îndrumători din judeţul Dâmboviţa
-          Expoziţie de astrofotografie şi desen pe teme astronomice, materiale astronomice educative, aeromodele
-          Premierea elevilor olimpici cu rezultate la olimpiada de fizică, chimie şi astronomie
-          Program artistic

Ora 12:00-23:00
-          Observaţii astronomice prin telescop la Soare, Lună şi planeta Saturn
-          Stand de materiale astronomice: harta cerului, dicşionar de astronomie, album de astrofotografie, postere
-          Proiecţii de imagini şi filme astronomice, muzică spaţială şi astrofolk


Manifestarea este dedicată Zilei Tineretului şi Zilei Europei

Valentin Grigore,
Preşedinte SARM
Vicepreşedinte AEFC