duminică, 16 noiembrie 2014

ŞCOALĂ MONTANĂ DE IARNĂ - ACTIVITĂŢI ŞI CONDIŢII DEOSEBITE, PENTRU COPII MERITUOŞI!

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în martie 2010, având ca scop atragerea tineretului în practicarea activităţilor ecologice şi a turismului montan specializat sau de agrement, în condiţii de deplină siguranţă şi cu protejarea mediului înconjurător.
În perioada 7-9 noiembrie 2014 s-au desfăşurat în Munţii Bucegi şi Leaota, activităţile practice ale proiectului „Şcoală montană de iarnă”, proiect finanţat de Direcţia Judeţenapentru Sport şi Tineret Dâmboviţa, realizat în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” şi Primăria oraşului Fieni. Condiţii deosebite de cazare  şi masă au fost oferite de Consiliul Judeţean prin intermediul SC Carpatmontana SRL.
Chiar dacă vremea nu a fost chiar de iarnă, participanţii bucurându-se de toamna lunga şi blândă, cei 30 de tineri cu vârsta între 14 şi 19 de ani, de la trei şcoli din judeţul Dâmboviţa (Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa, Şcoala „Ioan Alexandru Brătescu Voineşti” şi Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” din Târgovişte), iubitori ai muntelui şi cu rezultate deosebite la învăţătură,  au participat la o mulţime de provocări, care le-au pus la încercare curajul, voinţa şi tenacitatea.
Şi pentru că o să vină cu siguranţă şi zăpada, ei au învăţat despre echipamentul montan de iarnă, despre cum se abordează un traseu în funcţie de dificultatea lui şi a condiţiilor meteo, apoi  au făcut drumeţii, s-au căţărat pe stânci sau au coborât în rapel şi au respirat aerul umed al peşterilor. Nu au lipsit nici activităţile de ecologizare sau jocurile distractive şi de cunoaştere.
Proiectul a fost a 47-a etapă a programului „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care a ajuns astfel la 2642 de participanţi.
Vă aşteptăm în continuare alături de noi!
Prundaru Marius,
Preşedinte AEFC – Coordonator proiect


sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Şcoală montană de iarnă

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în martie 2010, având ca scop atragerea tineretului în practicarea activităţilor ecologice şi a turismului montan specializat sau de agrement, în condiţii de deplină siguranţă şi cu protejarea mediului înconjurător.
În perioada 7-9 noiembrie 2014 se vor desfăşura în Munţii Bucegi la Centrul de Agrement „Căprioara”, activităţile practice ale proiectului „Şcoală montană de iarnă” – a 47-a etapă aprogramului „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă” – proiect finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa şi realizat în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” şi Primăria oraşului Fieni.
Timp de trei zile, 30 de tineri liceeni din judeţul Dâmboviţa, cu vârsta între 14 şi 18 ani, iubitori ai muntelui şi cu rezultate deosebite la învăţătură,  vor participa la o tabără de educaţie nonformală, care le va pune la încercare curajul, voinţa şi tenacitatea. Ei vor parcurge trasee de drumeţie, vor intra în peşteri în adâncurile muntelui, vor participa la ateliere de căţărare şi rapel sau vor face acţiuni de ecologizare. Multă mişcare în aer liber, încheiată în sunet de chitară în jurul focului de tabără.
Vă aşteptăm alături de noi!

Prundaru Marius,

Preşedinte AEFC