miercuri, 5 octombrie 2022

Cupa Floare de Colţ - Ediţia a VII-a

Urmându-şi tradiţia, în perioada 27-30 octombrie 2022, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, cu finanţare din partea Ministerului Familiei, Tineretului şiEgalităţii de Şanse, sub egida Anului European al Tineretului va susţine activităţile practice ale proiectului "CUPA FLOARE DE COLŢ - Ediţia a VII-a",  concurs tematic cu probe de turism montan specializat, în Munţii Bucegi/Leaota - Complex Agrement Tabăra  Căprioara.

La concurs vor participa 10 echipe de câte patru tineri, din judeţul Dâmboviţa şi din alte judeţe, reprezentând unităţi de învăţământ sau ONG-uri.

Printre probele de concurs se numără: drumeţie montană, speologie, orientare turistică, căţărare sau coborâre în rapel, activităţi de ecologizare şi probe teoretice specifice.

Proiectul va fi a 103-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ "Natura ne învaţă primii paşi în viaţă", program care a implicat până în prezent peste 4800 de persoane în cei unsprezece ani de la înfiinţarea asociaţiei.

Vă aşteptăm alături de noi! Informaţii suplimentare la tel: 0722 689911

Bocanciu Ileana - Preşedinte AEFC - Coordonator proiect



joi, 16 iunie 2022

TÂNĂRUL RANGER CERCETAŞ

Asociaţia Chindia Jurasic Park, implementează în perioada 15 iunie - 31 iulie 2022, în parteneriat cu Organizaţia Naţională "Cercetaşii României" şi cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, proiectul "TÂNĂRUL RANGER CERCETAŞ".

Scopul proiectului este atragerea copiilor şi tinerilor, în activităţi tematice de educaţie ecologică şi protecţia mediului în zona montană a judeţului Dâmboviţa.

Astfel, în perioada 3-7 iulie 2022, la Pensiunea Gură de Rai din munţii Bucegi se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale taberei tematice de educaţie ecologică şi protecţia mediului, în mijlocul naturii. Un număr de 36 de cercetaşi, coordonaţi de monitori ai asociaţiei, vor deprinde tainele naturii parcurgând trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de alpinism, speologie, orientare cu busola, ecologizare şi refacere a marcajelor turistice din zonă.

Proiectul va contribui astfel la promovarea şi protejarea Rezervaţiilor şi monumentelor din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la activităţi de educaţie ecologică montană.

Posta Nicolae

Preşedinte ACJP, coordonator proiect